Верещук назвала регіони, на які можуть поширити обов'язкову евакуацію

Обов'язкову евакуацію можуть поширити на частину міст та сіл Запорізької, Херсонської та Харківської областей, які взимку можуть залишитися без світла та опалення. З

Про це на брифінгу повідомила віцепрем’єр Ірина Верещук, пише LB.

«Обов’язкова евакуація з Донецької області у нас вперше. Поки що вона єдина. Але наші прогнози та наш аналіз вказує на те, що вона буде продовжуватися в наших регіонах», – заявила вона.

За її словами, зараз Кабмін моніторить ситуацію в регіонах. І з настанням опалювального періоду вона «фактично точно погіршиться» в прифронтових регіонах.

У результаті обстрілів росіян, направлених на виведення з ладу теплоцентралів та критичних для міст джерел постачання енергії, без опалення та світла можуть опинитися частина сіл та міст Запорізької, Херсонської, Харківської областей .

«Саме тому ми заздалегідь почали планово розраховувати наші зусилля. Ми прогнозуємо, що 500 тис. людей перемістяться зі східних та південних регіонів», — заявила Верещук.

При цьому наразі з Донецької області від початку обов'язкової евакуації 2 серпня виїхало лишк 3908 людей, серед яких 770 дітей. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ірина Верещук показала перші кадри обов'язкової евакуації з Донеччини (фото)