Верховна Рада ухвалила закон про видачу паспортів за кордоном: деталі

Верховна Рада на засіданні 9 травня ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт № 11017 про надання окремих адміністративних послуг українцям, зокрема за кордоном.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За проголосували 236 депутатів.

Законопроєкт законодавчо закріплює можливість одночасно оформити (зокрема замість втраченого або викраденого) й обміняти паспорт громадянина України та закордонний паспорт. За кордоном українці зможуть оформити ці документи в підрозділах державного підприємства «Документ».

Також документ встановлює безстроковий термін дії паспорта громадянина України у формі картки для людей, які досягли 65 років.

Термінове оформлення (зокрема замість втраченого або викраденого) та обмін паспорта тепер робитимуть не пізніше ніж через 7 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети (замість 10 робочих днів).

Нагадаємо, з 23 квітня МЗС припинило надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном до набрання чинності нового мобілізаційного закону.

Того ж для ДП «Документ» повідомило, що через «технічні проблеми» призупинило видачу готових паспортів у своїх закордонних філіях. Виключення зробили лише для  дітейдо 12 років, у зв’язку з відсутністю необхідності біометричної верифікації.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Воєнний стан та мобілізацію продовжено ще на три місяці