Верховна Рада підтримала законопроєкт про компенсацію за знищене майно на окупованих територіях

У вівторок, 4 червня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт № 11161 про зміни у порядку компенсацій за знищене майно на окупованих територіях. За таке рішення голосували 255 нардепів.

Про це повідомив Ярослав Железняк, народний депутат із парламентської фракції «Голос». 

Цей документ має спростити отримання компенсації за зруйновані та пошкоджені об’єкти нерухомості, які розташовані на окупованих територіях або там, де ведуться бойові дії. Депутати пропонують прирівняти пошкоджене майно на окупованих територіях до зруйнованого.

Власник такого майна зможе подати заяву про компенсацію за прописаними процедурою та переліком документів, але без вимоги надати фото- і відеодокази майна до або після знищення/пошкодження. Фізичний огляд обʼєктів також не проводитимуть. У такому разі власник майна під час заповнення заяви на компенсацію відмовляється від права власності на таке майно на користь держави.

Йдеться про обʼєкти нерухомого майна на землях, включених до переліку територій, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих рф — його затверджує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

500 родин отримали нове житло замість зруйнованого у рамках «єВідновлення»