Верховна Рада ухвалила законопроєкт про громадянство для іноземців, які воюють за Україну
Генштаб ЗСУ

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які беруть участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України. За відповідний законопроєкт №9585 проголосували 315 народних депутатів.

Про це повідомила нардепка Ірина Геращенко.

Законопроєктом передбачається отримання дозволів на імміграцію або набуття громадянства України для тих, у кого закінчився  строк дії паспортів, а також для іноземців та осіб без громадянства, котрі брали участь у захисті України.

Також надається право членам сім'ї осіб, які уклали контракт на службу в ЗСУ, отримати посвідку на тимчасове проживання.

Водночас від громадян рф і Білорусі, що прийняли громадянство України, вимагатимуть підтвердити припинення іноземного громадянства протягом року після завершення дії правового режиму воєнного стану.

Особи, які отримали громадянство України під час воєнного стану та служать у ЗСУ, повинні протягом двох років після закінчення воєнного стану скласти іспити зі знання Конституції, історії України та української мови.

Також документом передбачено зупинення приймання заяв на здобуття громадянства України від громадян рф протягом року після припинення воєнного стану (з деякими винятками).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рада підтримала законопроєкт про позбавлення зрадників України державних нагород