Верховна Рада звільнила віце-прем'єра Олександр Кубракова

9 травня Верховна Рада звільнила Олександра Кубракова з посади віце-прем’єр-міністра з відновлення України — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Це рішення підтримали 272 парлантаря, повідомив нардеп Ярослав Железняк. 

Відповідний проєкт постанови зареєструвала група депутатів від «Слуги Народу». Своє рішення вони мотивували тим, що після об'єднання наприкінці 2022 року міністерств інфраструктури та розвитку громад «регіональна політика знаходиться у критичному стані».

Тепер планується знову утворити два окремих міністерства і у межах цієї організації звільнили Кубракова.

При цьому самого міністра під час голосування у сесійній залі не було. Натомість у Facebook він написав, що керівництво фракції та очільник Уряду Денис Шмигаль з ним це рішення не обговорювали, а на засідання фракції «Слуги Народу» та профільного комітету Ради його не запросили.

Нагадаємо, 1 травня Цензор.Нет та Дзеркало тижня з посиланням на джерела писали, що  Офіс президента планує відставку міністра інфраструктури Олександра Кубракова, на місце якого планують призначити чинного міністра оборони Рустема Умєрова. Однак тоді у Центрі протидії дезінформації при РНБО цю інформацію назвали фейком.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити

Верховна Рада підтримала збільшення штрафів за порушення мобілізаційного законодавства