Верховна Рада звузила можливості відстрочки від мобілізації тим, хто має родичів з інвалідністю

Верховна Рада України ухвалила закон, що звужує коло осіб, які зможуть отримати відстрочку від мобілізації. Зміни торкнуться тих, хто має родичів з інвалідністю.

Йдеться про законопроєкт, який Верховна Рада ухвалила в середу, 28 червня.

Як пише Ukrainian Military Pages, змінюється чинна наразі норма, що відстрочку від мобілізації отримують військовозобов’язані, які мають дружину (чоловіка) з-поміж осіб з інвалідністю та/або одного зі своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) з-поміж осіб з інвалідністю I чи II групи.

Ухвалений закон визначає, що відстрочку можна буде оформити лише в тому випадку, якщо в родині не має інших людей, зобов’язаних утримувати особу з інвалідністю. Для цього законопроєкт доповнює абзац 11 частини І статті 23 закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» словами «за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, зобов’язаних відповідно до закону їх утримувати».

Ухвалений закон ще має підписати президент.

Нагадаємо, загальну мобілізацію та воєнний стан в Україні продовжили до 18 серпня 2023 року. Під час воєнного стану військовозобов’язаними вважають усіх чоловіків від 18 до 60 років.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Загальна мобілізація 2023 в Україні: як вона проходитиме та які зміни очікують на призовників з травня