Верховний Суд скасував звільнення судді Царевич
Pixabay

Верховний Суд скасував указ пятого президента України Петра Порошенка про звільнення з посади судді Печерського районного суду Києва Оксани Царевич. Вона відома рішеннями про позбавлення водійських прав «автомайданівців».

Про це повідомляє Prosud.

«Це означає її фактичне поновлення з правом на величезні компенсації за наш з вами рахунок. Також Царевич можуть повернути право здійснювати правосуддя», — йдеться у повідомленні.

Постанова Верховного Суду є остаточною й оскарженню не підлягає. Повний текст судового рішення опублікують упродовж п’яти робочих днів.

Із цією постановою Верховного Суду у справі № 800/372/16 можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

Пам’ятаєте одіозну суддю Майдану Оксану Царевич? У 2014 році з неї гучно знімали недоторканість, а потім звільнили. А...

Posted by Prosud on Wednesday, March 17, 2021

У червні 2020 року Шевченківський райсуд Києва визнав екссуддю Печерського райсуду Оксану Царевич невинуватою у справі про незаконне позбавлення водійських прав активістів Автомайдану.

Царевич неправомірно засудила як мінімум чотирьох людей, чиї автомобілі засвітились у поїздці Автомайдану в Межигірʼя 29 грудня 2013 року. Усі вони нічого не порушували. Рапорти поліції були сфальшовані.

У 2016 році Вища рада юстиції схвалила звільнення за порушення присяги судді Печерського райсуду м.Києва Оксани Царевич.

Молдова остаточно відмовила у притулку українському судді Чаусу