Верховний суд США частково став на бік Трампа у справі про штурм Капітолія — CNN

Верховний суд США постановив, що колишній президент Дональд Трамп має певний імунітет від кримінального переслідування у справі про штурм Капітолія 6 січня 2021 року. Таке рішення майже гарантує, що судовий процес не відбудеться до листопадових виборів.

Про це передає CNN.

Голова Верховного суду Джон Робертс заявив, що президенти дійсно потребують імунітету для своїх офіційних дій. Водночас не все, що роблять президенти, є офіційним. Тобто не завжди вони діють винятково як посадовці.

Таким чином, Верховний суд США відхилив рішення Федерального апеляційного суду, який постановив, що Трамп не має права на президентську недоторканність у справі про його причетність до штурму Капітолія 6 січня 2021 року.

Дональд Трамп звернувся до Верховного суду одразу після рішення Федерального апеляційного суду і вимагав тимчасово заблокувати рішення останнього. Його адвокати непокоїлися, що кримінальний процес проти нього під час передвиборчих перегонів погіршить його здатність вести кампанію.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У США пройшов перший раунд теледебатів Байдена і Трампа: головні тези