Вхурделило! Українські полярники відкопують зі снігу станцію «Академік Вернадський» (фото)
НАНЦ

Після рекордних грудневих снігопадів біля станції «Академік Вернадський» в Антарктиді українським полярникам довелося власноруч відкопувати всю інфраструктуру.

Як повідомляє Національний антарктичний науковий центр, наприкінці грудня снігу намело стільки, що його висота сягнула 3 м. Лише з нового року снігопади припинилися.

Український полярник біля станції Академік Вернадський

Після цього почалися роботи з визволення станції, які тривають вже кілька тижнів.

Снігові замети

Наразі майже вдалося відкопати житловий корпус, капличку та прохід до другого причалу Джету. Також розчистили металоконструкцію біля дизельної для переміщення вантажів, територію за сміттєвим майданчиком для його розширення, місце для прокладання нової паливної лінії та фундамент крану для його гідроізоляції.

Полярник біля станції Академік Вернадський

Однак робота все ще залишається — потрібно звільнити площу навколо складу для його розширення. До визволення станції від снігу приєдналися й французькі дослідники, які нещодавно прибули до «Академіка Вернадського».

Снігові замети

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Пакистані сотні автомобілів опинилися в пастці через снігопад. Десятки людей загинули