Вибори у США: Рон Десантіс знявся з праймеріз на користь Дональда Трампа
Ron DeSantis / Facebook

21 січня губернатор Флориди Рон Десантіс відмовився від участі у боротьбі за висування кандидатом у президенти США від Республіканської партії та закликав підтримати Дональда Трампа.

Відповідне відеозвернення він оприлюднив у соцмережі Х.

Десантіс зазначив, що його кампанія не має чіткого шляху до президентського успіху.

«Якби я міг щось зробити для досягнення сприятливого результату, більше зупинок кампанії, більше інтервʼю, я б це зробив, але я не можу просити наших прихильників добровільно витрачати свій час і жертвувати свої ресурси, якщо у нас немає чіткого шляху до перемоги. Відповідно, сьогодні я призупиняю свою кампанію», — сказав Десантіс.

Від також закликав своїх прихильників підтримати кандидатуру Дональда Трампа.

«Я підтримую його, тому що ми не можемо повернутися до старої республіканської гвардії минулих років або перепакованої форми перегрітого корпоративізму, яку представляє Ніккі Гейлі», — сказав він.

Крім того, за його словами, вже «стало зрозуміло», що «більшість республіканців на первинних виборах хочуть дати Дональду Трампу ще один шанс».

При цьому Десантіс визнав «розбіжності» з Трампом, однак заявив, що той «перевершує чинного президента Джо Байдена».

Таким чином, на праймеріз від Республіканської партії єдиною суперницею Трампа залишилася колишня губернатор Південної Кароліни Ніккі Гейлі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Адміністрація Байдена підтримала законопроєкт про конфіскацію російських активі