Вибух у Чернігові: кількість постраждалих зросла до 15 осіб

Кількість постраждалих від пострілу гранатомету на дитячому заході у Чернігові зросла до 15 осіб.

Голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус в ефірі телемарафону розповів, що за меддопомогою загалом звернулися 8 дітей та 7 дорослих.

«Двоє дітей і двоє дорослих перебувають у лікарнях. Одна дитина у важкому стані», — зазначив він.

Тетяна Лебедєва, в.о. генерального директора дитячої обласної лікарні, повідомила Суспільному, що найбільш постраждалого внаслідок вибуху дворічного хлопчика оперували у суботу майже 7 годин. Стан дитини залишається стабільно важким.

Чаус розповів, що Державне бюро розслідувань активно займається встановленням обставин події.

«Ми маємо відповісти на два головних питання: 1) яким чином на мирному заході для дітей з’явились військові і 2) похідне від першого – чому у військових була бойова зброя. Зараз над цим працюють слідчі», — сказав голова ОВА.

За його словами, напередодні громадська організація подала заявку про проведення мирного дитячого заходу з ігровими активностями.

«Жодного повідомлення, що там буде якась виставка військового озброєння або будуть військові, не було. Якби було повідомлення, що там будуть військові, ми би втрутилися в ситуацію, і військові би в таких заходах участі не брали», — наголосив Чаус.

Нагадаємо, трагедія сталася 3 вересня у Чернігові. Під час благодійного ярмарку на одній з локацій військові демонстрували свою зброю. Один із гранатометів виявився зарядженим і, коли 10-річний хлопчик натиснув на курок, він вистрелив.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Касетні снаряди: що це таке та як від них уберегтись