Вибухи на військовому аеродромі «Зябрівка» у білорусі: що відомо (оновлено)

В ніч на 11 серпня у районі білоруського військового аеродрому «Зябрівка», який розташований поблизу міста Гомель прогриміли вибухи та було видно спалахи.

Міністерство оборони Білорусі озвучило офіційну версію нічних вибухів та спалахів на військовому аеродромі «Зябрівка» — це нібито загоряння «однієї з одиниць техніки».

«10 серпня близько 23 години під час контрольного пробігу однієї з одиниць техніки після проведеної заміни двигуна сталося її загоряння. Особовим складом своєчасно вжито заходів щодо гасіння», — стверджують у міністерстві.

Проте, за інформацією білоруської моніторингової групи «Беларускі Гаюн» , повідомлення про щонайменше вісім спалахів на аеродромі почали надходити з 00:30 11 серпня, а не о 23:00 10 серпня, як повідомляє міноборони білорусі.

Радник лідера опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка також написав про вибухи на аеродромі.

«Щонайменше вісім вибухів у Гомельській області біля кордону з Україною. За словами очевидців, вибухи сталися у районі аеродрому «Зябрівка». Аеродром «Зябрівка» використовується російською авіацією у війні проти України», — повідомив він.

А от провладні білоруські телеграм-канали вночі повідомляли, що на аеродромі все гаразд і нічого позаштатного не відбувається.

Оновлення від 12:55

Моніторингова група «Білоруські Гаюн» показала відео, яке було зняте в ніч на 11 серпня на відстані близько 20-25 км від аеродрому «Зябрівка».

«Видно точний великий спалах, не схожий на «займання двигуна». За уточненими даними, спалахи та вибухи в районі аеродрому «Зябрівка» почалися близько 00:20 11 серпня, що вже само собою повністю спростовує інформацію МО РБ», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що за інформацією Генштабу ЗСУ, аеродром перейшов під повний контроль росії в липні цього року.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Удар по аеродрому у Криму. Росія втратила більше дев’яти літаків — Повітряні сили ЗСУ (фото)