Вибухи у Північномуйському тунелі: росЗМІ розповіли деталі та показали відео

30 листопада на Північномуйський тунель у Бурятії диверсанти підірвали два потяги, які перевозили паливо. Про це повідомило російське видання BAZA, яке розповіло подробиці інцидентів та показало відео палаючих цистерн.

Перші вибухи на залізниці відбулися у ніч на 30 листопада. Тоді українські ЗМІ з посиланням на джерела у силових структурах повідомили, що це була операція СБУ. За їх даними, під час руху вантажного поїзду спрацювали чотири вибухових пристрої.

Тоді пожежу підтвердили на російській залізниці та у слідчому комітеті, а її причини не називали. Однак BAZA писала, що офіційна версія — загоряння сталося внаслідок замикання кабельної мережі. Однак тепер видання заперечило це припущення та навело нові деталі.

За словами екіпажу, під час руху тунелем зникла напруга і потяг загальмував. Поки вони з'ясовувалися причини, почалося сильне задимлення і бригада покинула тунель.

Потім з'ясувалося, що внаслідок вибуху повністю вигоріла одна цистерна та ще у двох виявили пробоїни. Усього рухомий склад нараховував 50 вагонів (41 цистерну з дизпаливом та 3 цистерни з авіаційним паливом).

Вивезти з тунелю вдалося лише 14 цистерн, а інші заблокували рух. Забрати поки їх неможливо — вибух сильно пошкодив рейки. Крім того, їх затопило паливо, що вилилося з цистерн.

Потім був підірваний ще один потяг, який їхав об'їзним шляхом. Чотири цистерни повністю вигоріли, ще дві — сильно пошкоджені вогнем. Паливо розлилося на площі 150 км. м.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

FPV-дрони львівської тероборони за добу знищили два російські «Гради» (відео)