Вибухи у Придністров'ї є провокацією російських спецслужб — розвідка (фото)
smotri_media

Вибухи, які почули 25 квітня у так званій «Придністровській Молдавській республіці», є спланованою провокацією російських спецслужб.

Головне управління розвідки повідомляє, що інцидент відбувся у приміщенні, де розташовані офіси місцевого «Міністерства державної безпеки» та філіалу російської Федеральної служби безпеки в Тирасполі.

Внаслідок вибухів будівлю було пошкоджено, на вулиці поруч знайшли предмети, схожі на використані РПГ-22 та РПГ-27 (гранатомети).

Втім, зазначають в розвідці, для керівництва «ПМР» ця подія не стала несподіванкою. Ще три дні тому секретар «Держкомісії з ліквідації надзвичайних ситуацій» невизнаної республіки звернувся з листом до голови Каменського району. Він просив терміново надати відомості про наявність «захищеного пункту управління цивільної оборони міста».

Якщо такого пункту нема, секретар наказав негайно зайнятися його організацією. Тобто ще за три дні до інциденту керівники «ПМР» знали про нього і подбали про облаштування бункеру.

вибухи у Придністров'ї

«Очевидно, що цей випадок — один з низки провокативних заходів, організованих ФСБ для нагнітання панічних та антиукраїнських настроїв. За задумом авторів, вони мають виправдати війну на території України, чи залучити «ПМР» до бойових дій», — зазначають в розвідці та попереджають, що ФСБ продовжить серію провокацій у Придністров'ї.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ворог розпочав примусову мобілізацію на окупованих територіях трьох областей — розвідка