Від рішення захопити Київ або Україну росіяни навряд чи відмовляться — Єнін
МВС

Київ залишається головною ціллю російських військ та досі в небезпеці.

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» заявив Євген Єнін, перший заступник глави Міністерства внутрішніх справ.

На думку посадовця, наївно гарантувати, що хтось відмовиться від бажання захопити Київ чи Україну. Єнін додав, що цього, мабуть, не варто очікувати навіть після закінчення війни.

«Маючи таких сусідів під боком, краще перманентно готуватися до агресій і нарощувати свою міць так, щоб сюди просто боялися сунути свій ніс агресори і їх спільники», — сказав перший заступник голови МВС.

Єнін вважає очевидними попередні наміри росії захопити Київ за кілька днів та змусити українців швидко капітулювати. Посадовець додав, що окупанти прорахувалися, але потрібно усвдомлювати, що ця війна може бути далеко не останньою.

«Ми в стані жорсткого протистояння і досі відстоюємо свою незалежність, і небезпека існує навіть там, де зараз відносно безпечно», — сказав Єнін. Він додав, що навіть відносно мирний Київ залишається у зоні ризику ракетно-бомбових ударів.

Тим часом Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США, не відкидає можливості ескалації бойових дій в Україні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У військовій адміністрації Києва розповіли про шанси нового наступу на столицю