«Від цього у вас має застигнути кров у жилах»: про що говорив Байден на Генасамблеї ООН

21 вересня президент США Джо Байден виступ на Генасамблеї ООН. Він знову засудив російське вторгнення та запевнив, що Сполучені Штати і надалі підтримуватимуть Україну.

Сhas News наводить головні тези з виступу голови Білого дому.

Путін хоче знищити Україну та українців

«Ця війна направлена на знищення права України на існування як незалежної держави і права українців на існування як народу. Від цього у вас має застигнути кров у жилах».

Росія постійно порушує Статут ООН

«Давайте говорити відверто. Постійний член Ради Безпеки ООН напав на сусідню країну і намагається стерти суверенну державу з карти світу. Росія безсоромно порушила ключові постулати Статуту ООН. Нема нічого важливішого, ніж пряма заборона захоплення країнами території сусіда силою».

«Путін знову пригрозив Європі ядерною зброєю — це бездумна зневага режиму її нерозповсюдження. Тепер Росія призиває ще більше солдатів для бою, а Кремль організовує бутафорські референдуми, щоб спробувати анексувати частину України, що є вкрай суттєвим порушенням Статуту ООН»

Війна має завершити на справедливих умовах

«Як і ви, Сполучені Штати прагнуть, щоби ця війна завершилася на справедливих умовах, на умовах, під якими ми усі підписалися, що не можна захоплювати територію іншої країни силою».

Члени ООН мають об'єднатися заради України

Ми, кожен із нас у цій залі, хто вирішив підтримувати принципи й переконання, які обіцяли захищати як члени ООН, повинні чітко, твердо і невідступно визначити: Україна має ті ж права, які має будь-яка суверенна нація. Ми солідарні з Україною. Ми солідарні проти російської агресії. Крапка».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Це — акт відчаю»: як на погрози путіна відреагували НАТО, Європа, США, Китай та Папа Римський