Відбувся перший за чотири місяці обмін полоненими: додому повернули 75 українців (фото)

31 травня відбувся перший майже за чотири місяці обмін полоненими. Додому повернулися 75 українців — військовослужбовці ЗСУ, Нацгвардії, прикордонники та четверо цивільних.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Серед визволених полонених — 70 чоловіків і пʼятеро жінок, 6 офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу. Щонайменше третина з них мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.

Так, звільнено 37 військовослужбовців ЗСУ, зокрема 13 бійців ВМС та двоє представників Повітряних Сил. Також визволено з полону 21 нацгвардійця, 7 прикордонників, 6 тероборонівців та четверо цивільних українок.

обмін полонених 31 травня

обмін полонених жінки

Серед них — 19 захисників острова Зміїний, 14 військовослужбовців, які охороняли ЧАЕС, а також десять оборонців Маріуполя. Інші бійці потрапили у полон на Харківському, Київському, Херсонському, Донецькому, Луганському, Запорізькому та Сумському напрямках.

обмін полонених

Міноборони рф повідомило, що внаслідок обміну також забрало 75 полонених росіян.

Сьогоднішній обмін — 52-ий з початку повномасштабного вторгнення росії. Він пройшов за допомоги Об’єднаних Арабських Еміратів. Загалом за весь час додому вдалося повернути 3210 полонених.

Попередній обмін відбувся 8 лютого — тоді додому повернулися 100 військових.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

До України повернули 212 полеглих військових