Відключення світла можуть тривати мінімум до кінця березня — YASNO

Найімовірніше, регулярні відключення електроенергії в Україні триватимуть щонайменше до кінця березня.

Про це заявив гендиректор постачальника енергоресурсів YASNO Сергій Коваленко.

«Енергетики, попри погану погоду, зараз максимально стараються завершити відновлення до ще більших холодів. І хоча зараз відключень стало менше, я хочу, щоб всі розуміли: швидше за все, жити у режимі відключень українцям доведеться щонайменше до кінця березня», — йдеться в повідомленні.

Коваленко повідомив, що розглядають три сценарії подальших відключень:

Базовий. У разі відсутності обстрілів, за нинішніх умов генерації електронергії дефіцит потужності можуть рівномірно розподілити по всій країні. Відключення будуть скрізь, але менш тривалими.

Позитивний. За відсутності атак повертається попередній рівень генерації. Тоді, ймовірно, електроенергії вистачить, аби відмовитися від відключень взагалі. 

Негативний. Якщо обстріли сильно пошкодять мережу, тоді доведеться застосовувати не лише погодинні відключення за графіком, але і екстрені, за яких світла може не бути дуже тривалий час.  

«Мені здається, слід бути готовими до різних варіантів, навіть до найгірших. Запасіться теплим одягом, ковдрами, продумайте варіанти, які допоможуть вам перечекати довге відключення. Краще зараз це зробити, аніж потім бідкатися і звинувачувати когось. Тим більше, всі ми знаємо, хто винен насправді», — додав Коваленко.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Як підготуватись до зими: якими речами та приладами варто запастись українцям