Відсторонений перший заступник Кличка Поворозник повернувся до роботи
УНІАН

Перший заступник мера Києва Микола Поворозник, якого близько року тому відсторонили з посади через розслідування провадження про хабарництво, повернувся до виконання свої обов’язків.

Поворозник написав у Facebook«Друзі! Повертаюся... Майже рік без повноцінної роботи. Але це теж досвід, який багато чому навчив і залишив поряд лише справжніх та вірних друзів».

Поворозник зазначив, що перед ним багато викликів — «і пандемія, і її наслідки для економіки міста, і робота над оновленням інфраструктури столиці, і багато інших», — і додав, що готовий до роботи.

Передісторія

Мер Києва Віталій Кличко на засіданні Київради 11 березня заявив, що має намір повернути до виконання обов’язків Поворозника, який був відсторонений з посади на час розслідування провадження про хабарництво.

 14 квітня 2020 року СБУ провела обшуки в КМДА й у Поворозника. Співробітники служби розслідували діяльність чиновника за підозрою, що він через посередника вимагав хабар у $125 тис. від представника компанії-забудовника. Поворозник нібито мав вплинути на рішення про погодження містобудівних умов і обмежень (МУО).

Пізніше перший заступник Кличка заявив, що всі роки працював чесно, а історія з хабарем є провокацією.

15 квітня 2020 року в коментарі ЗМІ Поворозник зазначив, що не збирається йти з посади у такий відповідальний для столиці момент.

За інформацією ЗМІ, СБУ затримала посередника, у якого знайшли частину суми. У Поворозника грошей не знайшли. У нього вилучили документи про обʼєкт забудовника, які мали передати чиновникам КМДА для вирішення питання про видачу МУО.

17 квітня Кличко на прохання самого Поворозника відсторонив його від виконання службових обовʼязків на час розслідування.

Захист честі та гідності. Віталій Кличко виграв суд у телеканалу «1+1»