Відсвяткував День кота. В Судані на пілота літака напав кіт, лайнер довелося посадити

Пасажирський літак суданської авіакомпанії Tarco Airlines здійснив вимушену посадку в аеропорті Хартума через напад кота на командира повітряного судна.

Пухнастий пасажир почав буянити через пів години після вильоту авіалайнера з Хартума в Доху. Пілот вирішив розвернути літак і повернутися до аеропорту вильоту, бо кіт поводився агресивно. Це ставило під загрозу безпеку польоту.

За даними місцевого видання alsudaninews.com, тварина, ймовірно, проникла на борт, коли авіалайнер стояв в ангарі в ніч перед вильотом.

Інші випадки

На початку лютого кота виявили на борту Boeing 737-900 ізраїльської авіакомпанії El Al. Авіалайнер стояв на землі протягом двох тижнів.

Тварина встигла обгризти поверхні у кабіні перед тим, як її випустили з літака.

Значні обмеження на подорожі загострили питання безпеки польотів по всьому світу. Через падіння пасажиропотоку авіакомпанії змушені паркувати літаки на тривалий час в аеропортах.

За цей час в них встигають проникнути тварини або комахи, які можуть вплинути на роботу важливих систем. Наприклад, в 2020 році пілоти Wizz Air два рази переривали зліт літака після розконсервації через некоректну роботу індикаторів швидкості. Подальша перевірка показала, що в трубці Піто, яка дозволяє визначати швидкість літака, були три личинки комах розміром з рисове зерно.

Сьогодні, 1 березня, у РФ відзначають один із Днів кота. Аналогічне всесвітнє свято припадає на 18 лютого і 8 серпня.

Відео з милими тваринками знижують рівень стресу. Доведено експериментально! (фото, відео)