Відволікають увагу ЗСУ. Росія перекидає сили до північних кордонів України

Російське командування перекидає у Брянську і Курську області підрозділи, які можуть бути задіяні у відволікаючих маневрах на Сумському і Чернігівському напрямках.

Про це у Telegram повідомило Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

Так, на станціях «Клімов» і «Суземка» Брянської області йде прибуття ешелонів з танками Т-80 з Богучара .

А на станцію «Суджу» і «Льгов-Київський» прибувають ешелони з танками зі складу Балтійського флоту.

«Кількість сил і засобів російських окупаційних військ біля кордону з Сумською та Чернігівською областю недостатньо для відкриття, скажімо так, другого фронту. Але цей склад може бути перекинутий з метою активізації дій на кордоні, що відволікають увагу ЗСУ», — йдеться у повідомленні.

У ЗСУ зазначили, що наразі окупанти не можуть відкривати другий фронт через нестачу ресурсів. Однак постійна загроза наступу може сковувати сили українських військових.

«На це і робиться розрахунок, щоб зменшити контрнаступальний потенціал ЗСУ. Окремо хотілося б відзначити, що для цієї мети буде використовуватися ресурс не стільки «рідних» підрозділів Брянської та Курської областей, а збірна солянка з Єльні, Богучар і Совєтська»,  — підкреслили в Управлінні.

раніше повідомлялось, що росія може вдарити ракетами по Криму.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські війська більше не пройдуть на Київському напрямку — Наєв (відео)