Вихід гри S.T.A.L.K.E.R. 2 перенесли на грудень 2022 року

Український розробник комп'ютерних ігор GSC Game World оголосив, що реліз гри S.T.A.L.K.E.R. 2 відбудеться не 28 квітня, а 8 грудня.

Про це йдеться на сторінці гри у Twitter.

Розробники пояснили, що додаткові сім місяців їм потрібні для повноцінної реалізації свого бачення та доведення гри до належного стану.

«Ми переконані, що розробка має тривати стільки, скільки потрібно: особливо у випадку з таким проєктом. Рішення було непростим, але ми хочемо подарувати вам гру, яка відповідатиме очікуванням», — йдеться у повідомленні.

Нова частина гри вийде на Xbox Series X та ПК і буде одразу доступна підписникам Xbox Game Pass. Гра стане тимчасовим ексклюзивом Microsoft, тобто на консолі конкурентів — PlayStation 5 — вона з’явиться пізніше. 

Що відомо про цю гру?

Перша частина S.T.A.L.K.E.R. стала знаковим проєктом для українських розробників ігор.

Шутер від першої особи в локаціях Чорнобильської зони відчуження розроблявся компанією протягом 7 років — у 2001-2007 роках.

Ця гра — франшиза української GSC Game World, створена на основі повісті братів Стругацьких «Пікнік на узбіччі», фільму Андрія Тарковського «Сталкер» та реальної катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Окрім трилогії відеоігор — «Тіні Чорнобиля», «Чисте небо», «Поклик Прип’яті» — є набір літературних творів різних авторів про цей вигаданий світ.

Раніше Chas News повідомляв, що нагетс у формі персонажа відеогри Among Us продали за майже $100 тис.

Розробники показали трейлер відеогри S.T.A.L.K.E.R. 2. Сіквел отримав назву «Серце Чорнобиля»