Вихід з ЄС. Британська влада закликала магазини запастися продуктами
Pixabay

Рада міністрів Великобританії рекомендує магазинам купити продуктів на запас. Влада побоюється дефіциту товарів, якщо країна все ж вийде з ЄС без торговельної угоди.

Про це передає The Sunday Times.

Виробників попередили про можливий брак овочів у наступні три місяці, пише видання. Фахівці з надзвичайного планування допускають, що вихід з ЄС без угоди викличе купівельний ажіотаж. Вони вважають, що він навіть перевищить той, що спостерігався у перші місяці пандемії коронавірусу.

Влада радить постачальникам ліків, медичного обладнання і вакцин запастися товарами, яких би вистачило на шість тижнів, кажуть у ЗМІ.

Очільник британського ритейлера Tesco Джон Аллан говорить, що на тлі Brexit без угоди продукти подорожчають на 3-5%. При цьому брак свіжих продуктів триватиме два місяці, повідомляють журналісти Financial Times з посиланням на слова Аллана.   

Ціни на окремі види сирів зростуть на 55%, вартість інших молочних продуктів, а також м'яса, що поставляються зараз з ЄС, збільшиться більш ніж на одну п'яту частину. Про це свідчить дослідження Лондонської школи економіки.

Brexit. Джонсон допустив, що Великобританії не вдасться укласти угоду з ЄС