«Виходить за межі війни в Україні». ISW проаналізував указ путіна про збільшення чисельності армії рф

Російський президент владімір путін видав указ про збільшення чисельності армії до 1,5 млн військових з грудня 2024 року. Так країна-агресорка намагається реформувати свої збройні сили, що виходить за межі війни в Україні.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни.

Зазначається, що реформи тривають від початку 2023 року і включають відновлення Московського та Ленінградського військових округів і формування нових армійських корпусів, загальновійськових армій, а також механізованих і повітряно-десантних дивізій.

Нинішні російські військові реформи значною мірою скасовують головні принципи реформ колишнього міністра оборони росії Анатолія Сердюкова, які зменшили чисельність російських збройних сил з 1,3 млн до 1 млн військовослужбовців. А також — посилили та централізували командування та управління, усунувши ешелони рівня дивізії на користь підрозділів рівня бригади.

У звіті також зазначено, що в міру того, як російські військові починають формувати нові дивізії, армійські корпуси та армії, їх укомплектованість має зростати паралельно, принаймні на папері.

Проте, здатність росії належним чином здійснити ці реформи та інтегрувати збільшення бойового персоналу частково залежить від її ведення війни в Україні.

Тож середньострокові та довгострокові обмеження щодо формування російських збройних сил та економічні обмеження продовжуватимуть погіршувати здатність країни-агресорки підтримувати збільшення чисельності своїх військових і належно впроваджувати намічені реформи.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія заробила на викраденому в Україні зерні близько $1 млрд