Виїхав за чужим паспортом: колишньому співвласнику «Приватбанку» Боголюбову оголосили підозру

Правоохоронці заочно повідомили про підозру колишньому співвласнику «Приватбанку» Геннадію Боголюбову та прикордоннику, який допоміг йому перетнути кордон.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора та ДБР.

За даними слідства, Боголюбов разом зі своїм родичем виїхав 24 червня 2024 року потягом «Київ — Хелм». Водночас у базі даних немає інформації про те, що олігарх перетнув кордон.

Правоохоронці з’ясували, що Боголюбов виїхав з країни за недійсним паспортом українця, який втратив його у 2022 році. Зараз це громадянин фізично перебуває в країні і не виїжджав.

Начальника однієї з груп інспекторів прикордонної служби «Ягодин» під час контролю на КПП передав підлеглій документи пасажирів і запевнив, що особисто перевірив купе, де були Боголюбов зі своїм родичем.

Водночас польським прикордонникам Боголюбов пред’явив свій справжній закордонний паспорт.

Прикордонника, який допоміг олігарху виїхати вже затримали.

Боголюбову та прикордоннику повідомили про підозру у незаконному переправленні людей через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України). Також олігарху оголосили про підозру ще й у незаконному заволодінні паспортом (ч. 3 ст. 357 КК України).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

НАЗК підозрює звільненого заступника генпрокурора Вербицького у корупції на 29 млн грн