Війна в Україні, ймовірно, закінчиться на полі бою — Нуланд

Вікторія Нуланд вважає, що війна в Україні закінчиться на полі бою, а не дипломатичним шляхом.

Про заступниця держсекретаря США розповіла в інтерв’ю «РБК-Україна».

«Очевидно, якби Путін щиро хотів сісти за стіл переговорів, в будь-яку хвилину за його вибором, хоч сьогодні ввечері, він міг би оголосити про припинення вогню, і ми могли б вести переговори за столом. Це було б правильним, гідним і моральним кроком. Або повністю відмовитися», — сказала Нуланд.

За її словами, США продовжуватимуть надавати допомогу та зброю Україні, допоки війна не буде виграна.

«Але якщо Путін не бажає бути щирим, і якщо він буде продовжувати наполягати на капітуляції України, як і раніше, то українці будуть продовжувати цю боротьбу, і ми будемо продовжувати допомагати вам, поки ця боротьба не буде виграна», — зазначила Нуланд.

Водночас вона заявили, що США та країни-союзники зроблять усе, щоб війна не затягнулась на роки.

«Ми віримо, що Україна може перемогти і переможе, і ми сподіваємося, що це станеться швидше, тому ми намагаємося якомога швидше надати вам те, що вам потрібно», — додала Нуланд.

Раніше Chas News повідомляв, що президент США Джо Байден попросив у Конгресу $33 млрд для допомоги Україні. Фінансування враховує $20 млрд на зброю, боєприпаси та іншу військову допомогу і $8,5 млрд на пряму економічну допомогу уряду. Ще $3 млрд просять виділити на гуманітарну підтримку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Сполучені Штати не виключають застосування росією ядерної зброї — Нуланд