Війна в Україні може тривати місяцями або навіть роками — Столтенберг
Фото: РБК-Україна

Генсек НАТО Йенс Столтенберг припускає, що війна в Україні може тривати кілька років.

Про це він зазначив у інтерв'ю  Welt am Sonntag.

«На жаль, ми повинні бути готові до тривалої війни в Україні, яка може тривати місяцями або навіть роками», — зазначив генсек НАТО.

При цьому він наголосив, що Україна має перейти із радянського на сучасне західне озброєння.

«Тільки так Київ зможе в довгостроковій перспективі успішно відбити російське вторгнення. Україні терміново потрібно більше важкого озброєння, Захід має збільшити поставки, зробити більше та підготуватися до довгострокових зобов’язань. Ми повинні переконатися, що Україна здатна захиститися. Однієї мужності та хоробрості українських воїнів для цього недостатньо. Для цього також потрібна постійна військова підтримка Заходу», — розповів Столтенберг.

Генсек НАТО також прогнозує, що наступ російських військ на Донбасі буде посилюватися.

«Ми повинні готуватися до наступу росіян і ще більшої жорстокості, ще більших втрат і ще більшої руйнації життєво важливої інфраструктури та житлових районів», — сказав Столтенберг.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Росія може стояти від кількох місяців до кількох років», — Ярослав Грицак про падіння імперій та сварки Карфагена з Римом

Одночасно він зазначив, що «українські війська хоробрі і знають, за що воюють», в той час як російські « страждають від поганого керівництва, низького морального духу і багато хто не знає, за що вони воюють».