Війна з Росією у цифровому світі — криптогаманці причетних під загрозою, відключення соцмереж та заклик до Маска

24 лютого о 5:00 Путін оголосив війну Україні. Тепер задля гібридної війни проти Росії просять згуртуватися весь цивілізований світ.

Зокрема, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся до Meta з проханням заблокувати соцмережі в Росії. А також попросив у YouTube заблокувати пропагандистські відео.

«Звернувся до YouTube щодо блокування пропагандистських російських ЗМІ, які називаюсь нас «нациками» та наркоманами, брешуть та пропагують війну. Звернувся до Meta щодо блокування Facebook та Instagram. Звернувся до Netflix щодо блокування сервісу в РФ», — написав Михайло Федоров

За його словами, такі дії не з метою позбавити росіян доступу до інформації. Так намагаються достукатися до молоді, проактивного та думаючого населення.

«Ваш «кривавий цар» веде вас в небуття — змінюйте це вже зараз» — пише Федоров.

Він також зазначив, що наразі у Росії виявляють проблеми із доступом до ApplePay.

Також міністр звернувся до засновника SpaceX Ілона маска з закликом допомогти Україні. Зокрема, просить забезпечити доступ до супутникового Інтернету в Україні.

«Поки ви намагаєтеся колонізувати Марс — Росія намагається колонізувати Україну! Поки ваші ракети успішну приземляються з космосу — російські ракети бомблять українські садки та лікарні! Ми потребуємо підтримки — прошу вас якнайшвидше забезпечити Україну станціями Starlink та доступом до супутникового Інтернету. А також звернутися до РФ — багато думаючих росіян поважають вас», — пише Федоров у Twitter.

Крім того, пропонують винагороду за будь-яку інформацію про гаманці з криптовалютою причетних до нападу Росії урядовців. Звертатися до @ArtemAf.

«Українська крипто спільнота готова надати винагороду за будь-яку інформацію про криптогаманці російських та білоруських політиків та їх найближчого оточення (їхніх представників, довірених осіб та дітей)», — йдеться у дописі у Telegram міністра.

Так їхню криптовалюту зможуть знецінити.

Раніше хакери із Anonymous записали звернення до Путіна. Вони обіцяють російському президенту «розкрити те, що він приховували роками».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Підготовка щодо відключення Росії від SWIFT розпочалася — Кулеба