Війська рф контролюють близько 40% Часового Яру — Сили оборони (оновлено)
ЗСУ

Російські війська контролюють близько 40% Часового Яру у Донецькій області. Місто розбите внаслідок російського вторгнення.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник пресслужби 24 ОМБр ім. Короля Данила Андрія Полухіна.

«На цей момент ворог контролює ту частину міста, яка знаходиться до каналу. Це приблизно 40% цього міста», — сказав він.

Речник пояснив, що у разі захоплення Часового Яру російські окупаційні війська отримають тактичну перевагу на висоті, яка знаходиться над містами Костянтинівка, Дружківка та Краматорськ, а також — логістичним шляхом між ними.

Полухін додав, що Часів Яр розбитий внаслідок бойових дій, як це було з Бахмутом та Авдіївкою.

«Це просто руїни. Ворог не вважає ці території своїми, він просто руйнує все, що знаходиться у нього на шляху», — сказав він.

Оновлено 12:45

У коментарі «Вільному радіо» Полухін заявив, що помилився в розрахунках. Ворог не контролює 40% міста, як про це заявляв раніше.

«Це була моя помилка. Я подивився карту DeepState зранку, перед ефіром і чомусь собі вирішив, що це 40%. Хоча я подивився по горизонталі на довжину Часового Яру, а там ще по вертикалі йде відсоток адміністративних кордонів великих районів… І там же у DeepState їх немає. Ми вже готуємо заяву від бригади», — розповів речник 24 ОМБр. 

Ми виправили заголовок у новині, перепрошуємо за незручності.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 29 серпня 2024 року