Військком з Полтавщини побив підлеглого до непритомності: справу передали до суду

До суду скерували справу стосовно колишнього начальника Диканського відділу ТЦК, який разом з двома іншими військовими побив свого підлеглого до втрати свідомості.

Про це повідомляє ДБР.

Інцидент стався у березні 2023 року. Військкому не сподобалося, як підлеглий старший лейтенант виконує службові обов’язки. Також начальнику ТЦК не подобалося, що військовий відкрито говорив про різні конфлікти в колективі.

Тому військком вирішив провести виховну роботу над підлеглим. Вій узяв із собою головного сержанта та солдата, керівником яких був потерпілий, та поїхав до будинку старшого лейтенанта. Близько опівночі вони викликали його телефоном на розмову.

Після суперечки розпочалася бійка і троє посадовців почали бити старшого лейтенанта. Більшість ударів завдали по тулубу та голові. Бити військового продовжували навіть коли він вже лежав на землі. Чоловік на деякий час втратив свідомість, та ледве дібрався до квартири, коли кривдники вже поїхали.

Після того, як його стан побачили сусіди, вони викликали йому швидку. Лікарі діагностувати військовому численні забої, струс головного мозку, забійну рвану рану голови та рвану рану вуха.

Після інциденту воєнкома перевели до Машівського ТЦК. Його звинувачують у застосуванні військовою службовою особою насильства щодо підлеглого, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Двоє інших учасників побиття, які переведені до інших місць служби, обвинувачуються у заподіянні тілесних ушкоджень та вчинення інших насильницьких дій щодо начальника (ч. 4 ст. 405 КК України) , що передбачає до 10 років позбавлення волі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.