Військове керівництво рф посилило контроль над дезертирами на Луганщині — Генштаб

Генеральний штаб ЗСУ інформує про обстановку на фронті станом на вечір 27 грудня.

Росіяни не припиняють наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках, а також не полишають спроб покращити тактичне положення на Лиманському напрямку.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка залишається без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках обстрілів з артилерії та мінометів зазнали райони населених пунктів Мефедівка та Вовківка Сумської області, а також Глибоке, Стариця, Огірцеве і Вовчанськ на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник завдав удару біля населених пунктів Новомлинськ, Дворічне, Куп’янськ, Крохмальне, Берестове і Першотравневе Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка і Коломийчиха.

На Лиманському напрямку ворожі обстріли зафіксували біля Площанки і Діброви на Луганщині та Ямполівки і Григорівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку атаки окупантів зазнали райони населених пунктів Спірне, Білогорівка, Соледар, Бахмут, Часів Яр, Опитне, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Олександро-Шультине, Озарянівка, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку під вогневий вплив потрапили Водяне, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку під артобстріл потрапили райони Вугледара, Пречистівки, Времівки та Великої Новосілки  Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог здійснив обстріли з танків та ствольної артилерії по районах Темирівки, Полтавки, Дорожнянки, Новоандріївки, Кам’янського та Плавнів Запорізької області.

На Херсонському напрямку від російських атак постраждала цивільна інфраструктура Антонівки Херсонської області та міста Херсона. Є постраждалі серед цивільних.

Через значні втрати серед окупантів на Луганщині відзначається збільшення випадків дезертирства, вони залишають бойові позиції. Аби контролювати військових керівництво рф збільшило кількість патрулів для затримання та повернення дезертирів до підрозділів.

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили пункт управління,шість районів зосередження живої сили та військової техніки росіян, склад боєприпасів, а також інший важливий військовий об’єкт.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Це буде самогубство. Більше схоже на ІПСО». Чи реальний новий наступ з Білорусі