Військового Сергія Гнезділова, який у вересні самовільно залишив військову частину, затримали (фото)

У середу, 9 жовтня військового Сергія Гнезділова, який у вересні самовільно залишив службу і публічно про це оголосив, затримали. Його дії кваліфікували як дезертирство. Тепер йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора.

Правоохоронці встановили місцезнаходження військового та провели там обшук. Зараз вирішується питання про повідомлення Гнезділову підозри. Триває розслідування.

За словами правоохоронців, на початку вересня військовослужбовця направили до госпіталю для проходження ВЛК. Однак обстеження він не проходив та у медзакладі не перебував, а після завершення визначеного терміну ВЛК до місця несення служби не повернувся. Крім того, впродовж двох тижнів «фактично переховувався від правоохоронців, змінюючи місця та міста проживання».

Сам військовий у соцмережах підтвердив, що його затримали.

Сергій Гнезділов: що відомо про військовослужбовця 

Сергію Гнезділову 24 роки, він вступив до лав ЗСУ у 2019 році. Його трирічний контракт мав закінчитися у березні 2022-го. Усі ці роки він воював у 56 мотопіхотний Маріупольській бригаді.

19 вересня Гнезділов пішов у СЗЧ (самовільно залишив частину) і за два дні публічно оголосив про це у Facebook. Таким чином він хотів привернути увагу до проблеми, коли одні воюють безстроково, а інші не планують мобілізуватись. 

Після цього інциденту у 56 бригаді почали службове розслідування, а правоохоронці розпочали кримінальне провадження ст. 408 Кримінального кодексу України — дезертирство. В умовах воєнного стану за це передбачено покарання у вигляді ув’язнення на строк від 5 до 12 років.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кабмін змінив порядок призову на військову службу: що відомо