Викладачка, яку звільнили через гучний голос, відсудила у вишу $135 тис. компенсації
Unsplash

Викладачка Ексетерського університету (Велика Британія) відсудила у навчального закладу $135 тис. після звільнення за її гучний голос.

Доктор Аннет Плаут звинуватила виш в упередженості, повідомляє The Guardian.

За словами жінки, гучність її голосу можна пояснити середньоєвропейським єврейським походженням. Викладачка додала, що це її природня особливість.

Плаут пропрацювала на фізичному факультеті 29 років. Вона стверджує, що старші співробітники університету засуджують гучних жінок через стереотипні уявлення про те, як вони мають поводитися.

Колишня наукова співробітниця додала, що працювала у вишах Німеччини та Нью-Йорка і ніколи не мала претензій до свого голосу. Жінка додала, що в університеті до неї ставилися несправедливо, а після звільнення вона змушена пити препарати через психологічні проблеми.

В навчальному закладі заявили, що причиною звільнення стало те, як жінка спілкувалася з двома аспірантами, а не її стать або раса.

Суд вирішив, що викладачці поки не варто повертатися на роботу, оскільки «у відділі кадрів та вищих ешелонах університету існує вкорінене упередження проти доктора Плаут».

«Кожен аспект її життя та майбутнього перебуває під загрозою без поважної причини та несправедливо», — підсумували в суді.

Раніше Chas News писа, що шкільна рада Вірджинії (США) заплатить $1,3 млн колишньому трансгендерному учню Гевіну Гріму за відмову у доступі до туалету для хлопчиків.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Apple звільнила жінку, яка скаржилася на домагання та знущання на робочому місці