Виключення Киви з ОПЗЖ. Він устиг підтвердити, але в партії спростували і вже карають «зрадників»
УНІАН

У четвер, 21 жовтня, у ЗМІ з’явилась інформація, що народного депутата Іллю Киву виключили з партії «Опозиційна платформа — За життя» (ОПЗЖ).

Виключення нібито відбулось на засіданні Полтавської обласної організації.

Місцеві депутати ще раніше виказували невдоволення діями Киви, які називали «витівками» і «саботажем», заявляли, що він «руйнує структуру організації» і шкодить партійному рейтингу.

Зокрема, однопартійці Киви обурились тим, що 7 жовтня він привітав з днем народження президента Росії Володимира Путіна, і назвав його «великим правителем».

Кива заявив, що він би «викопував і вішав» українців, які воювали у складі дивізії СС «Галичина»

Реакція Киви на виключення з партії

Сам Ілля Кива учора фактично підтвердив, що його виключили. Він заявив журналістам, що цього добилися представники Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна.

«Це була їхня система робота, яку вони проводили протягом цілого року… Я їх не влаштовую. Зі своєю принциповою позицією. Зі своїми привітаннями Путіна, зі своєю позицією щодо нацистських злочинців Бандери... Ми маємо право на свою точку зору і позицію. Я готовий як до діалогу, так і до різких безкомпромісних дій», — цитують Киву ЗМІ.

Реакція ОПЗЖ

Водночас народний депутат від ОПЗЖ Вадим Рабінович одразу назвав інформацію про виключення Киви «маренням божевільного».

«Не дочекаєтесь! Кива — наш товариш», — запевнив Рабінович.

Згодом ОПЗЖ на офіційному сайті оприлюднила заяву, в якій спростовується виключення Іллі Киви з партії.

«Сьогодні в інформпросторі України була запущена чергова брехлива і брудна інформаційна кампанія, спрямована проти партії «Опозиційна платформа  За життя». Замовники цієї цинічної провокації і учасники дійства по дискредитації партії, використовуючи змонтоване маніпулятивне відео, спробували просувати абсолютно брехливу, недостовірну і юридично безграмотну тезу про нібито виключення Іллі Киви», — йдеться в заяві.

У ОПЗЖ уточнили, що згідно зі статутом партії виключати за порушення члена керівництва може лише політрада партії, а не обласні осередки.

Керівництво ОПЗЖ пообіцяло, що «провокатори» понесуть відповідальність.

Ілля Кива вже повідомив, що з лав партії «за зраду, саботаж і порушення партійної дисципліни» виключили двох депутатів Полтавської міськради — Євгена Момонта (він до обрання був помічником Киви) і Тетяну Годяк.

«Господь направить». Кива заявив, що в подальшому планує викладати (відео)