Вимкнення світла: в уряді прогнозують полегшення ситуації вже у серпні

Наразі в Україні складна ситуація з електропостачанням через дефіцит та ремонтні роботи на енергоблоках. Однак полегшення очікують уже у серпні.

Про це розповів Руслан Слободян, голова Держенергонагляду.

За його словами, саме до того часу мають завершитися ремонтні роботи на деяких атомних енергоблоках, а також має зменшитися кількість об’єктів із гарантованим електропостачанням.

Слободян каже, що навіть після окупації Запорізької атомної електростанції понад 50% потреб споживачів забезпечує саме атомна енергетика. Саме тому на цих об’єктах зараз тривають ремонти та розбудова децентралізованої генерації, щоб додати потужності до енергосистеми та покрити дефіцит.

Попри зусилля енергетиків, які намагаються якомога швидше виконати роботи, найближчі півтора місяця очікується складна ситуація з постачанням електроенергії.

Нагадаємо, що раніше Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг говорив, що у липні варто очікувати на критичну ситуацію з електроенергією. Відключення світла можуть тривати по 10 годин.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Відключення світла: яка ситуація буде влітку та чого чекати взимку