«Він проти нас»: У кремлі відповіли дипломату, який звільнився через напад на Україну

Радник російської місії при ООН у Женеві Борис Бондарєв звільнився через незгоду із російським вторгненням в Україну. Це перший випадок, коли дипломат з рф публічно засудив політику свого керівництва.

23 травня директор правозахисної організації UN Watch Хіллель Ноєр опублікував у Twitter лист російського дипломата, у якому той пояснював свої мотиви.

Зокрама, Бондарєв написав, що йому «ніколи не було соромно за свою країну та роботу так, як 24 лютого цього року».

«Розв’язана путіним агресивна війна з Україною, а фактично з усім західним світом — не лише злочин проти українського народу, але й, можливо, найгірший злочин проти народу Росії, який жирною буквою Z перекреслив усі надії на поступовий розвиток у нашій країні демократичного суспільства», — йдеться у листі.

Бондарєв також розкритикував своє начальство та заявив, що «МЗС рф не займається дипломатією, а сіє брехню, розпалює ненависть та війну». На останок дипломат наголосив, що підтримка офіційного російського курсу означає зраду країни, через що він і вирішив звільнитися.

Згодом свою позицію Бондарєв підтвердив особисто в інтерв'ю британській The Telegraph та Російській службі ВВС. Він також розповів, що крім нього звільнилися ще кілька дипломатів, однак вони пішли з посади без розголошення у ЗМІ.

24 лютого у Кремлі прокоментували резонансне звільнення. Дмитро пєсков, речник путіна, заявив, що Бондарєва «більше не з нами, скоріше він проти нас»

«Він засуджує події російського керівництва, а події російського керівництва підтримуються майже всім населенням нашої країни. Отже, цей пан виступив проти спільної консолідованої думки нашої країни», — сказав пєсков.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Шойгу заявив, що росія навмисне сповільнює темпи наступу в Україні