Винні всі, крім росії: про що говорив путін на економічному форумі в Петербурзі

Президент рф володимир путін виступив на економічному форумі в Петербурзі. У своїй промові він знову звинуватив США у бажанні побудувати «однополярний світ», заявив, що санкції не діють, та передрік Євросоюзу кризу.

Зокрема, путін сказав, що США «проголосили перемогу у холодній війні», «оголосили себе посланцями Бога на Землі» і не помічають нові центри. Він також спробував як раніше протиставити країни Заходу іншим частина світу, заявивши, що «країни золотого мільярду вважають усіх інших своїми колоніями».

Кремлівський диктатор стверджує, що санкції на рф не діють і навпаки погано впливають на економіку Євросоюзу. У зв'язку з цим він передрік країнам ЄС збитки на $400 млрд, ріст нерівності, радикалізму та зміну еліт. І звинуватив у цьому знову США.

«ЄС остаточно втратив політичний суверенітет, його еліти пляшуть під чужу дудку, завдаючи шкоди своєму населенню, реальні інтереси європейців та національного бізнесу не ставляться ні в що і відтісняються», — заявив він.

При цьому він взагалі заявив, що вторгнення в Україну ніяк не вплинуло на спад світової економіку і в усьому винна Велика сімка.

«Світ в таку ситуацію послідовно заганяла багаторічна безвідповідальна політика країн так званої Великої сімки, включаючи безконтрольну емісію та накопичення незабезпечених боргів», — сказав він.

Коментуючи наростання продовольчої кризи, викликаною блокадою українських портів, він заявив, що існує 5-6 варіант вивозу зерна з України, але не деталізував їх.

Путін також обгрунтував  напад на нашу країни «правом суверенної держави росія відстоювати свою безпеку, право на вільний розвиток».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Лукашенко заявив про початок «переділу світу» та знову пригрозив Україні