Виправдовували злочини росіян: СБУ затримала у Києві організаторів «фабрики тролів»

Кіберфахівці Служби безпеки викрили прокремлівську «фабрику тролів» у Києві, які поширювали у соцмережах заклики на підтримку агресії рф та виправдовували воєнні злочини окупантів.

Про це повідомили в СБУ.

Зловмисники брали інформацію з Telegram-каналу російського блогера-пропагандиста Юрія Подоляка, най який підписані понад 2,7 млн користувачів. Агенти репостили його публікації або поширювали під виглядом своїх.

За даними слідства, «фабрику тролів» організували двоє мешканців Київщини. Вони встановили обладнання, яке передали російські куратори, у своїх домівках у Києві та Білій Церкві.

Аби забезпечити масове «покриття» інтернет-простору агенти хотіли залучити нових учасників пропагандистського «осередку» кремля.

Для поширення дописів вони використовували сотні бот-акаунтів, які ділились інформацією на своїх сторінках та коментували пропагандистські публікації.

Під час обшуків в оселях зловмисників знайшли мобільні телефони і комп’ютери із доказами. Правоохоронці повідомили про підозру двом агентам з Києва. Триває розслідування для притягнення всіх винних до відповідальності.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Дніпрі викрили осередок «Партії Шарія», який готував заворушення в області