Виправдовував захоплення Криму: СБУ повідомила про підозру митрополиту Кіровоградської єпархії УПЦ МП

Служба безпеки зібрала докази вини колишнього керівника Кіровоградської єпархії УПЦ МП у підривній діяльності проти України.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними правоохоронців, єпископ входив до найближчого оточення патріарха кирила. За дорученням глави РПЦ митрополит виправдовував окупацію України, зокрема Криму, та агресію рф.

Задання колаборант отримував у вигляді письмових циркулярів, а також під час особистих зустрічей у росії.

Встановлено, що у церквах громади людям роздавали ворожу пропагандистську літературу, яку друкували багатотисячними накладами в типографіях країни-агресора.

Також у церквах громади людям роздавали пропагандистську літературу, яку друкували в рф. У нійвихваляли «рускій мір» та писали, що України як держави не існує.

Під час обшуків у храмі правоохоронці знайшли прокремлівські друковані матеріали та листування з російськими «кураторами».

Митрополиту повідомлено підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ перевіряє храми УПЦ МП у трьох областях: що відомо (фото)