Виробник дронів Bayraktar придбав ділянку для будівництва заводу в Україні

Турецька компанія Baykar Makina, яка виготовляє ударні безпілотники Bayraktar TB2, вже зареєструвалась в Україні та придбала земельну ділянку для будівництва заводу.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив посол України в Туреччині Василь Боднар.

«Власник компанії Baykar створив свою українську компанію в Україні, ця компанія вже придбала земельну ділянку, вони розробили проєкт самого заводу та мають намір реалізувати його до кінця, оскільки це було майже особисте зобов'язання власників компанії зробити це виробництво в Україні», — зазначив він.

За словами посла, тиждень тому уряд затвердив двосторонню угоду з Туреччиною, яка передбачає будівництво заводу, і надіслав її до парламенту на ратифікацію.

Боднар зазначив, що цей крок має не лише політичне, а й практичне значення.

«На значній частині моделей, які будуть вироблятися на цьому заводі, будуть стояти комплектуючі українського виробництва. Це можуть бути двигуни, інші запасні частини, колеса, багато чого різного, що є високотехнологічне у нас, і може бути використане для цих літальних апаратів», — пояснив посол.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Фірма-виробник безкоштовно передасть Україні Bayraktar TB2, на який зібрали кошти поляки