Виробника крабових паличок Vici внесли до списку спонсорів війни

Литовська компанія Viciunai Group, яка виготовляє харчові продукти під брендом Vici, поповнила перелік Міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК), яке веде указаний список.

«Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, представники Viciunai Group обіцяли, що компанія піде з російського ринку, натомість Vici не зупиняє свої потужності у рф, шукає нових працівників та сплачує значні податки до бюджету агресора», — пояснили в НАЗК.

Ще в березні 2022 року керівник литовської групи Шарунас Матійошайтіс заявив, що компанія піде з російського ринку впродовж 3-4 місяців. Однак попри це вона не згорнула та навіть не обмежила свою роботу.

Так, у Калінінградській області досі працює виробничий комплекс ТОВ «Вичюнай-русь» — найбільше підприємство Viciunai Group з 1500 робітникам. У 2022 році чистий прибуток підприємства збільшився на 156% (до $20 млн).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Корпорації PepsiCo та Mars внесли до переліку міжнародних спонсорів війни