Виробники дронів для фермерів представлять Україну на конкурсі у Кремнієвій долині
Kray

Український стартап Kray переміг на українському етапі змагання Startup World Cup Ukraine і тепер представлятиме Україну на конкурсі в США. Команда отримала можливість поїхати на фінал Startup World Cup у Кремнієву долину і позмагатися за головний приз в $1 млн.

Kray виробляє автоматичні дрони для внесення засобів захисту рослин і добрив у польові культури. Вперше у світі наша команда досягла продуктивності, яка є індустріальною — до 470 гектарів на день.

Фірма забезпечила зменшення вартості внесення добрив на 90% — до приблизно $2 за гектар (на ринку США). Дрони дозволяють фермеру не втрачати врожай, коли речовини розпилюються. Також фірма виробляє нові технології частого підживлення. Приріст врожайності завдяки їм складає 20-40%.

Дрон сам відстежує траєкторію польоту й перешкоди та регулює висоту. Фірма назвала це системою «комп’ютерного зору». Безпілотник може обробити до 1,2 тисяч акрів землі за день. Його максимальна швидкість може досягати 113 кілометрів на годину.

Startup World Cup – міжнародний конкурс-пітч стартапів, що охоплює більше 60 країн світу. У фіналі в Україні брали участь 12 команд стартапів.

Сільський вчитель з Індії виграв $1 млн премії Global Teacher Prize. Він віддав половину грошей іншим лауреатам