Виробники електроенергії зараз покривають близько 75% потреб споживання — «Укренерго»

Виробники електроенергії зараз покривають близько 75% потреб споживання.

Про це повідомили в «Укренерго».

Станом на 11:00 введено в роботу ще один атомний блок, збільшується потужність до планового рівня на інших. Проте ще 25% електроенергії все ще залишаються в дефіциті, тому 26 листопада на всій території України діє режим обмеження споживання.

В «Укренерго» також звернули увагу, що компанія більше не зазначає, які саме види відключень, аварійні чи планові, будуть застосовані: це вирішують обленерго.

«Зараз ми змінили тактику, і доводимо до обленерго не те, на скільки мегават треба обмежити споживання в кожній області, а навпаки, яким є ліміт споживання в області», — розповів голова правління Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

Тобто диспетчери обленерго отримують показник споживання для області, перевищувати який не можна. А от схему відключень, яка дозволить дотримуватися встановленої норми споживання, кожне обленерго складає самостійно.

«Нагадуємо, що зараз кожен українець, в будинок якого повернулось світло, може допомогти швидше повернути його іншим, просто заощадливо споживаючи електроенергію», — наголосили в «Укренерго.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Києві усі відновлювальні роботи завершать протягом доби — КМВА