Вища кваліфікаційна комісія суддів обрала нового голову

Члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України обрали новим головою Комісії Андрія Пасічника. Його кандидатуру підтримали дев`ятьма голосами.

Про це стало відомо за результатами засідання комісії.

Окрім Пасічника, свою кандидатуру на цю посаду очільника ВККС також висунув Віталій Гацелюк. Він отримав шість голосів.

«Вища кваліфікаційна комісія суддів України, у пленарному складі розглянувши питання про обрання голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, вирішила: обрати на посаду голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України члена комісії Пасічника Андрія Володимировича строком на один рік», — сказала головуюча на засіданні членкиня ВККС Галина Шевчук.

Після обрання новим головою ВККС Андрія Пасічника заступник голови комісії Руслан Сидорович звернувся до членів ВККС із заявою щодо свого звільнення з посади.

«Відповідно до вимог закону, якщо головою комісії обрано члена комісії, який не є суддею, заступником голови комісії може бути лише суддя. У зв’язку з тим, що за результатами голосування, яке щойно було оголошено лічильною комісією, було обрано не суддю — нашого колегу, я прошу розглянути мою заяву про звільнення з адміністративної посади заступника голови комісії, і, відповідно, як вимагає закон і регламент, перейти до обрання заступника голови комісії», — сказав він.

Після обговорення питання в закритому режимі головуюча на засіданні членкиня ВККС Галина Шевчук оголосила ухвалене рішення членів ВККС.

«Розглянувши заяву Сидоровича Руслана Михайловича Вища кваліфікаційна комісія суддів України вирішила: заяву Сидоровича Руслана Михайловича про припинення повноважень заступника голови комісії задовольнити, припинити повноваження заступника голови комісії Сидоровича Руслана Михайловича», — сказала Шевчук.

Що відомо про Андрія Пасічника

За даними ВККС, Андрій Пасічник був призначений на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України 1 червня 2023 року.

Він кандидат юридичних наук, має вчене звання доцента. Є адвокатом та до 2020 року практикував у сферах корпоративного, цивільного та адміністративного права. Вивчав менеджмент у Києво-Могилянській бізнес-школі.

У 2020–2023 роках очолював Управління повних перевірок Національного агентства з питань запобігання корупції. Має досвід у сфері запобігання та боротьби з корупцією, запровадження цифрових інструментів у практики державного органу, управління проєктами.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вища рада правосуддя звільнила Всеволода Князєва з посади судді