Високопосадовці «Укрпатенту» привласнили 250 млн грн на шахрайстві з бронежилетами

​Державне бюро розслідувань викрило високопосадовців «Укрпатенту» на заволодінні 250 млн грн під виглядом придбання бронежилетів для українських військових.

Ексдиректор державного підприємства мав залишок коштів на рахунку, які міг витратити виключно на статутні потреби, але вирішив заволодіти ними. Його спільниками стали головний бухгалтер та в.о. державного секретаря профільного міністерства. 

До злочину також залучили благодійну організацію, директор якої надав неправдиві відомості та документи про нібито потребу у закупівлі бронежилетів для ЗСУ.  Перераховані кошти перевели у готівку та привласнили учасники оборудки.

Директор «Укрпатенту» після цього втік з України, а в. о. державного секретаря міністерства звільнилась з роботи.

Усім винуватцям повідомили про підозри за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення). Максимальне покарання за цими статтями передбачає позбавлення волі до 12 років.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Києві шахрай обіцяв компанії допомогти з уникненням санкцій РНБО за $500 тис.