«Вистрілив короткою чергою»: сержант Шишимарін на суді розповів, як вбив цивільного

Російський сержант Вадим Шишимарін, якого судять за вбивство цивільного, повністю визнав свою провину та розповів обставини злочину. Про хід судового процесу розповідають УП та Грати.

За його словами, 28 лютого він рушив до росії у складі колони, що мала вивезти поранених. Але по дорозі її розбили.

Тоді він з кількома іншими російськими військовими втік на цивільному авто. По дорозі вони побачили чоловіка, який розмовляв по телефону.

Прапорщик сказав Шишимаріну, що той здасть їх українським військовим та наказав його вбити.

«Я не вистрілив. Потім інший військовий почав приказним тоном мені наказувати, щоб я вистрілив. І аргументував це тим, що ми не доїдемо до наших військ, не викличемо підмоги, що нам загрожує небезпека. Я потерпілого в цей час не бачив. Я побачив його, лише коли ми з ним порівнялись, і я вистрілив короткою чергою. Тим самим я його вбив», — розповів Шишимарін.

Згодом після цього автівка з окупантами потрапила у засідку українських «мисливців» після, чого росіяни розбіглися хто-куди. Шишимарін разом з товаришами спочатку переховувався на свиновефрі, а потім здався у полон.

Дружина загиблого Катерина Шепілова розповіла, що у її чоловіка не було зброї і в той день він просто вийшов на вулицю, щоби роздивитися навкруги. Вона заявила, що Шишимаркіна мають засудити до довічного ув'язнення.

«Але якщо його обміняють на наших захисників «Азовсталі», я не буду проти», — додала вона.

Прокурор у свою чергу заявив, що буде добиватися до підсудного покарання у вигляді довічного позбавлення волі. При цьому він розповів, що двох свідків — російських військових, які бачили вбивство Шишимаркіним цивільного — вже обміняли на українських полонених.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.