Вітренко задекларував п'ять квартир і 285 млн грн. зарплати у «Нафтогазі»

В. о. міністра енергетики Юрій Вітренко подав декларацію про доходи за 2020 рік на сайті НАЗК. У ній він вказав чотири квартири в Києві, одну в Німеччині, годинник за 160 тис. грн і багатомільйонні доходи.

За минулий рік він отримав майже 285 млн грн зарплати у «Нафтогазі» і ще 1,4 млн грн в компанії «Укрнафта».

З нерухомості Вітренко задекларував квартиру у Києві площею 124 кв. м за 1,18 млн грн і квартиру площею 69,8 кв. м, вартість якої не вказав.

Також членам його сім'ї належить квартира у Німеччині площею 298 кв. м. Є в них і квартири в Києві: площею 99,4 кв. м, площею 58,5 кв. м за 131,6 тис. грн. Також в Києві у чиновника є нежитловий будинок площею 359,2 кв. м.

Вітренко задекларував свій годинник Patek Philippe. Його вартість становить майже 160 тис. грн.

На годинники вартістю сотні тисяч гривень за штуку взагалі мода у топ-чиновників. Вироби Rolex та інших елітних брендів задекларували міністри Арсен Аваков та Максим Степанов, а ще президент Володимир Зеленський.

У декларації чиновника значаться три машини, які належать його дружині Ірині. Це Volkswagen Golf Plus 2008 року випуску, Land Rover 2014 року випуску і Tesla Model X 2017 року випуску за 4,68 млн грн.

Вітренко також вказав, що володіє 100% акцій ТОВ «Ейвайей Сек'юрітіз» загальною вартістю 7,117 млн ​​грн і 20% акцій ТОВ «Екстрім Експрес» вартістю 100 тис. грн.

Вітренко отримував відсотки від вкладів в «Ощадбанку» і «Приватбанку».

На банківських рахунках в.о. глави Міненерго і його дружина зберігають гривні, долари, а також євро.

Раніше Вітренко подав декларацію про суттєві зміни у майновому стані. У ній він вказав 11,754 млн грн відсотків банківських вкладів, нарахованих в «Ощадбанку».

Поки що досить екзотичним майном обранців став африканський лев, якого задекларував депутат Харківської міськради від ОПЗЖ.

Вітренко перемін. Як прем'єру Шмигалю готують заміну