Віцепрем'єр Чехії звільнив чиновника через оприлюднення інформації про вибухи в Вребетіце в обмін на Sputnik V
Getty Images

Перший віцепрем'єр Чехії Ян Гамачек звільнив з посади очільника Пардубицького краю Мартіна Нетолицького з наглядової ради « Чеської пошти".

Напередодні він заявив, що Гамачек пропонував Кремлю «забути» вибухи в Вребетіце в обмін на російську вакцину Sputnik V, повідомляє Novinky.cz.

Раніше видання Seznam Zprávy повідомило, що Гамачек планував поїхати в Москву, щоб отримати велику кількість доз вакцини Sputnik V і право провести зустріч президентів США і РФ в Празі нібито в обмін на замовчування скандалу про вибух у Врбетиці в 2014 році.

Індія зареєструвала російську COVID-вакцину Sputnik V

Нетолицький частково підтвердив чеським ЗМІ цю інформацію.

ЗМІ пише, що Гамачек вирішив залишити цю посаду члену Громадянської демократичної партії( ГДП), голові Асоціації регіонів Мартіну Кубі. Нетолицькому ніхто не повідомив про звільнення особисто.

«У п'ятницю вранці голова Асоціації регіонів Мартін Куба подзвонив мені І сказав, що в четвер ввечері заступник прем'єр-міністра Гамачек подзвонив йому і сказав, що має відбутися перепризначення. Я зв'язався з паном Гамачеком, він не взяв слухавку і не відповів. Я написав йому через соціальні мережі, подякував йому за співпрацю і побажав йому успіхів. Він мені не відповів, але по Viber помітив, що він це прочитав», — розповів Нетолицький.

Чеський міністр хотів запропонувати Росії «забути» Врбетіце в обмін на Sputnik V — ЗМІ