Віцепрезидент США назвав бійців Космічних військ США «вартовими» — без уточнення «Галактики»
US Space Force

Бійців новостворених Космічних військ США називатимуть «вартовими», повідомив віцепрезидент США Майк Пенс у Twitter.

Він написав: «Я маю честь від імені президента США повідомити, що відтепер чоловіки та жінки Космічних сил Сполучених Штатів будуть називатися вартовими».

Цю заяву Пенс зробив із нагоди річниці створення Космічних сил.

«Вартові» — це ім'я з довгою історією в космічних операціях, що походить від початкового девізу космічного командування Військово-повітряних сил у 1983 році «Вартові високого кордону», — повідомили у службі.

Чиновники відзначили, що слово «вартові» описує важливу місію, яку Космічні війська виконують, зокрема захист народу, інтересів США та їхніх союзників.

Така назва досить співзвучна із фільмом «Вартові галактики» від студії Marvel.

Президент США Дональд Трамп підписав директиву про заснування Космічних Сил, але останні не виділено в окремий рід Збройних сил США.

У Twitter Космічних сил у п'ятницю з'явилося повідомлення, що оголошення Пенса було зроблено «після річного процесу, під час якого були подані сотні заявок і проведені дослідження за участю фахівців в області космосу і представників широкої громадськості».

Користувачі Twitter у свою чергу помітили зв'язок між новим найменуванням і фільмами про «Вартовими Галактики» за мотивами коміксів Marvel.

Режисер фільмів про «Вартових Галактики» Джеймс Ганн також відреагував на звістку. Коментуючи слова Майка Пенса, він уточнив іронічно: «чи можемо ми подати в суд на цього придурка?».

Конгрес США 17 грудня 2019 року схвалив створення космічних військ, а президент країни Дональд Трамп 20 грудня підписав відповідний законопроект. Вони стали шостим родом збройних сил поряд з сухопутними, військово-повітряними і військово-морськими військами, а також береговою охороною і морською піхотою.

Місячне сяйво. Чи справді світ розпочав нові космічні перегони і що стоїть на кону