Вівчарка із Росгвардії за місяць вивчила команди українською та працюватиме з нацгвардійцями
МВС

Бельгійська вівчарка Бакс, яка раніше служила у Росгвардії, скоро приєднається до лав українських нацгвардійців.

У Миколаївській обласній громадській організації зі сприяння обороні України розповідають, що менш ніж за місяць пес вивчив команди українською, повідомляє «Сьогодні».

«Собака розумна, відмінна. До своїх обов'язків приступить дуже скоро. Щодо команд українською мовою — вони дублюються жестом та голосом. Іншими словами, пес прийняв українську мову і почав її розуміти», — розповів представник організації Юрій Шутяк.

Вівчарка опинилася серед нацгвардійців після того, як в одному з районів Миколаївщини розгромили формування росіян. У ньому було кілька службових собак, які розбіглися. 

Бакс два тижні нікому не давався в руки, але місцева мешканка залишала йому їжу та приручила. Тепер собака захищатиме Миколаївську область від колишніх господарів.

Нагадаємо, до першого полку Нацгвардії України передали двох цуценят німецької вівчарки, які виконуватимуть службові завдання в якості розшукових собак.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Конкурент для Патрона. В ДСНС показали ветерана служби таксу Кріса (фото)